Pages

Wednesday, October 13, 2010

never loose hope

well, 3weeks to go before fyp1 presentation. walaupun this presentation is just about fyp proposal, but it covers 25% out ot 100%! banyaaakkk taww x.. skarang pon da rasa nk tido xlena, mkn xkenyang n mandi xbasah. title fyp aku "springback deformation analysis of U-channel sheet metal forming". Big problem timbul bila semalam aku pergi lab and asked the technician about u-bending. unfortunately, technician tu ckp 'ohh kat sini xde die utk u-bend. kalau L-bend ade laa'. i was like 'huh? bia btol!' terus rasa mcm mati la aku cmni. lagi 3minggu da kena present.  then trus call my supervisor n tell him bla bla bla, pastu die ckp 'boleh je nk buat..spatutnya awk kena tnjuk gmbr mcm mana nk buat kt technician tu. xpela, nt saya tnya sndiri techinician tu'. aku pon okey je laa.. tp tadi PM.Mus ckp kt utm mmg xde die utk u-bend. so, dia suh g buat kt uthm. terkelu, terkedu, dan terdiam seribu bahasa. rasa mcm Ya Allah, besarnya dugaan ni. jadi rite now aku xtau apa nasib fyp aku. tggu petang nnti pegi jumpa supervisor. dua solution je yg ada skg ni; a)proceed je ngan tajuk skg ni, means i hv to go to uthm. 2)tukar tajuk.

tunggu je la apa keputusan supervisor petang nanti. hopefully everything goes well.

2 comments:

me suya said...

owh.. so bad la kan.. then talk to ur SV how and what to do.. make da best decision hokew

p/s: i've done with all the fyp thing thungy smua tu.. yet just wait for research :p after exam nt
mesti bekok mg baca komen gini

εїз Cik Fasya εїз said...

uh..serabut molek fyp neh..
mmg agk sakit ati kalo kkena tukar tjk lain..