Pages

Wednesday, July 13, 2011

takdir

oleh sbb smangat nk jmpe pakwe, aku naik bus p bndar. mamat tu plak naik motor. awat aku xnaik motor ngn dia? sbb dia gemuk, xmuat nak naik sama2. hehe smpai je kb, dia tggu aku kt stesen bus. then jalan sama2 p makan. lps tu da xhengat p mana. tp bila nak balik, dpt msg drp ex-clasmate aku kt matrik. dia tnye "mira, ko dpt u mne? kos ape?" dan2 tu jgk ak tarik tgn med p cc. smangat beb nk cek result u.. tup tap tup tap msuk lmn web mohe n bla3, pastu kluar la bnde alah ni

nama: nur amira binti mohammad nasir
jurusan: sarjana muda kejuruteraan mekanikal pembuatan
tempat: universiti teknologi malaysia

lepas cek, terus ajak med balik. si pakcik tu plak xabeh2 duk ucap tahniah sayang. aku ni langsung xde prasaan bila tau dapat kos tu. xtau knape xde prasaan dan xtau kos ape yg bleh buat aku ada prasaan. hak2 mengong pompuan ni. smpai je umah, duk rilek2 tggu mak bapak aku balik skolah. bila bapak aku balik, excited dia tnya da cek ke blom result u. aku cakap dah, cek kt cc. at that tym, tenet umah aku kne potong. then aku gtaw la dpt kos bla3. bapak aku ckp ok laa tu. 

tu cerita 4tahun yang lalu, alhamdulillah skang ni aku da abes blaja. walaupun xde prasaan dgn kos yg aku amik ni, syukur aku bjaya habeskan dgn jayanya. ececehh nak kata minat dgn kos ni, xjugak. nak kata xminat pon xjugak. dah ini rezeki aku, jd aku hadap je la smpai abes. bile kita setkan otak xminat dgn bnda ni, automatically otak kita akan susah nk terima benda ni. btol x? jd untung jgk la jd orang yg xde prasaan mcm aku ni. at least aku xde la bercinta gila nk habeskan kos ni. just terima je rezeki ni, blaja dgn enjoy, try to adapt dgn kos ni and insyaAllah Allah tolong kita. now bila da abes blaja, aku da jd suka dgn kos ni. ngeh3 

motif cite bnda ni adalah smalam aku duk baring2 dalam blik, teringat balik diri aku before masuk u. teringat saat2 blaja kt matrik. kenangan beb kenangan! 

kalau aku xamik kos, aku xdpt kawan yg best cmni.



p/s: spatut hari ni aku ade kt PJ, attend interview ape ntah skali dgn azima. tp mungkin rezeki aku kt tempat lain. bukan hari ni. jd aku xpergi. good luck n all da best ajim! br je ingat nk ronggeng ngn ko. huhu


p/s: When you truly love someone, you just can't find a reason. You just do, don't you? Because I do. (pinjam ayat kak ami. hehehe) 

3 comments:

sharamli said...

kalau saya tak p utm..saya tak dapat rumet macam awak T_T

mira said...

kalau saya tak p utm, sy xknal maksu gila

teha said...

ajim dah dpt interview keje?ala awat x pegi mira?