Pages

Sunday, August 4, 2013

Ramadhan Kareem 2013

mlm ni ada extra masa sket utk update blog. hehe act tgh tggu member aku dtg, so alang2 tu meh update sket. kejap gila kan..da masuk 2mggu puasa. alhamdulillah.. u ols puasa x? asal masuk bulan ramadhan je, mesti aku teringat kt kawan aku tu. lelaki orangnya, bakal doktor. tp xpenah cukup puasa sebulan. taun ni xtau la ape jd kat dia sbb dah lost contact ngn mamat tu. xpe, kita doakan yang baik2 saja. kalau nk cerita psl lelaki xpuasa ni, tahun ni makin ramai plak aku jumpa laki yg xpuasa. ni haa orang kt dpn umah aku ni. pagi2 je mesti nampak dia isap rokok. slumber badak je duk smoke sambil wat keje. hari tu aku kua lepak ngn kwn2, then ada sorang mamat ni cakap 'taun ni aku nk try puasa penuh'. see? nampak sgt sblm2 ni xpenah puasa penuh. haha. hari ni ade sorang lg kawan aku terkantoi xpuasa. boleh plak dia cakap nak balik umah makan nasi. tp dia xcakap depan2 laa. no wonder la mlm td lps bukak puasa, dia xsmyg mgrb. satu je doa aku, semoga Allah memberi hidayah kepada mereka2. aminnn. 

as for me plak, ramadhan taun ni bapokkk sedihhhh! banyak yang kurang tp alhamdulillah masih diberi peluang utk menikmati ramadhan. i have to admit, ramadhan tahun lepas aku lg berdisiplin dlm beribadat compared to this year. hurrmmm. syaitan2 semua dah kena ikat tp kenapa xleh buat mcm tahun lps? ask yourself mira! and the good thing is, setakat hari ni aku xpenah g bazar ramadhan lg. hehehe i dont know why, tak terasa pon nk g bazar. tiap2 hari balik keje kul4, bantai tido. dlm kul6 bgn then tong tang tong tang masak. masak utk sorang je,xde hal lah. xsedap xpe sbb aku sorang je makan. haha

p/s: post kt atas ni aku taip 2mggu lepas tp xsempat nk publish. hehe kiranya kita sambung kt bwh ni la plak ye..

kejap gilerrrrr da masuk minggu terakhir ramadhan. khamis dah raya, tp aku still stuck kt cheras lg. haha esok lusa gua keje lg tp rasa mcm nk ponteng je..kikiki hari rabu baru balik kampung sbb abg aku xdapek cuti. jd aku terpaksa tunggu dia. i dont know why, raya ni rasa lain macam. no preparation at all. no baju raya, no kasut raya, no new handbag. kalau raya taun lepas, everything serba baru. tp tahun ni hampeh! mood raya pon xde. 1st day raya pon xtau nak pakai baju apa. kita recycle je lah baju raya. pakai je baju apa yg ada..satu benda je yg wat aku eksaited nak raya taun ni; aku xsabar nak bagi duit raya! haha 1st time bagi duit raya. alhamdulillah.

pasal kerjaya plak, alhamdulillah dah habis  satu sem. sblm ni tiap2 hari merana nak kena ajar manufac. tiap2 hari nak nangis sbb rasa xmampu nk ajar manufac, tup2 dah habis satu sem. legaaaaaaaaaa!!!! luckily next sem aku xajar manufac. see u next two sem manufac! kembali merana lah aku nanti. huwaaa. aku pon konpius awat aku xde confidence nak ajar manufac sedangkan aku mmg major in manufac. rasa mcm ilmu aku dlm manufac belum cukup utk ajar orang. psl kerja xleh cite panjang lebar dlm blog, kang xpsl2 student terjumpa blog aku. hahaha pasal kerja kita ngumpat dlm twitter je laa ye!

last but not least, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin to all muslim. 

2 comments:

me suya said...

dun worry bebeh.. u can do it.. i n yah would always support u dear. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)