Pages

Monday, June 28, 2010

baru ku tauuuu

last nite aku bkk fb sorg hamba Allah ni, n tkejut tgk pic die tgh pgg anjing. hamba Allah ni islam. pastu terjumpa plak blog ni. lagi la terkejut tgk bliau bela anjing. byk ekor lak tuh.. so aku pon bce la blog tu..siyes kagum gile ngn bliau sbb sggup bela kucing2 n anjing2 terbiar. bkn sonang nk cari org cmtu skg ni. kucing2 plak smua cumel2 je..huhu trus jatuh hati nk bce blog bliau. mlm td duk bace blog bliau smpai xjd nk wt repot aku. br aku tau yg org islam boleh je nk bela anjing tp dgn reason2 tertentu lah. kpd yg xtau, u can read here. kalau nk bela ats sbb suka2, mmg xboleh la kan. tp aku respek sgt ngn owner blog tu sbb bliau sgt caring n sggp menghabiskan duit smata2 utk kucing2 n anjing2 tu.

h0nestly aku xpnh pgg kucing pon. maybe sbb geli ngn bulu kucing kot. kucing sentuh kaki aku pon da rs meremang satu badan tau.. dan juga maybe aku xdilatih sejak kecik lg supaya jd cat lover. smua fmly aku xsuke kucing. zmn muda2 dlu penah jgk ade kucing terbiar dtg cari mkn kt umah. tym kt0rg tgh mkn mst kucing2 tu dk berkeliaran kt dapur umah. ktorg bg je la kucing2 tu mkn tp xbela pon. tp yg paling leceh bile kite bg diorg mkn, diorg (cehh mcm manusia plak) mula la masuk dlm umah smpai kencing berak merata kt dlm umah. tp tu dulu laa.. skg ni da xde da kucing2 terbiar kt umah ni..

rasa cam nk nangis hokeh bile bce cerita psl ni. sedih gile tgk pakcik tu duk peluk kucing die yg da mati. i wish i could be like him. hrp2 suatu hr nnt aku bleh jd cat lover cm bf n bff aku. si med tu lg laa,siap jdkan cadar katil die utk alas kucing kt blok die tdo. kalo kt luar bilik b0leh thn lg kan, ni dlm blik hokeh! kucing2 tu tdo kt celah katil die. kalau kucing yg kite bela ok lg kan nk tdo sblik pon. tp ni kucing terbiar,ntah2 berkurap kucing2 tuh. haihhh med2.. dan aku jgk br tau kalau nk hilangkan kurap kt kucing, kne sapu minyak gamat.. so kpd yg xpnh dgr, bleh la g try skrg ye adik2. chow!

2 comments:

-atiQah- said...

okay mira..meh oghe jadi sifu mira utk jadi cat lover..

mari rmh oghe ni semakin byk kucing..
holah, hok org mari tohok dpn rmh lagi..kucing2 oghe lagi, kucing rmh nenek oghe hok nenek oghe nok tohok lagi..

mira nok sekor? bleh practise jd cat lover..hehehe..

LilMizSunshine said...

meowwwww~