Pages

Wednesday, February 9, 2011

lukenabeb

tett teett (bunyi msg). yup, hset aku 90hingget je. xde bunyi best2 mcm hndfon korang.

"nk cite psl birthday ni. mlm ni kul 9,ko gtaw smua kwn csmate ko. pegi pst kesihatan, plan die jgn g mkn mlm dgn lisa. pastu bile ak kuar ngn lisa, hg g sane dgn kwn2 hg k. tlg jd kan ni k mira. reply msg ak mira."


hahaha punye la smgt mamat nih, siap ckp 'reply msg ak mira'. den tau laa nk reply,xyh la ckp smpai cmtu. pastu dia msg lg:

usen: kalo lisa xde kt blik, ko bleh msuk bilik dia x?
aku : bleh2. aku ade knci blik dia
usen: ok cun. cmni,nt b4 ak kuar ngn dila, ak nk jmpe hg dlu. aku bg ko hdiah then bile lisa kua, ko p ltk hdiah tu atas meja die. ok?
aku: berita paham boss!

nk dijadikan cite, pukul9pm, lisa dtg lepak blik aku smbil tggu usen dtg jmput die. hah sudahhh! cne aku nk kuar jmpe usen kalo lisa kt blik aku. huhu bile usen smpai:

usen: aku da smpai.
aku: weh,lisa kt blik aku. cne aku nk jmpe ko. mst die tnye aku nk g mne kalo ak pkai tdung.
usen: ok jap, plan B.
aku: ko ltk je kt mne2 hdiah tu. nt korg kuar, aku g amik hdiah tu.
usen: cmni, nt aku msg ko 'ok', ko bkk pintu bilik n hdiah tu ade kt depan bilik ko.
aku: ok


sbnrnye aku xphm msg pakcik tu tp aku ckp je ok. ngeh2 pastu bile lisa n usen kuar, then lisa msg aku. die ckp 'ok'. aikkk awat lisa plak yg msg.. aku igt da terkantoi. haha pastu bile aku bukak pintu bilik, tgk2 xde hadiah pon. then xlama pastu, dtg la sorg minah ni bwk hdiah. haha gila ar plan smpai cmni skali. bila da setel, aku reply msg lisa, aku ckp 'done!'. kesengalan berlaku di sini sbb aku reply kt no lisa. haha tp nasib baik si usen tu cpt2 rmpas fon drp lisa bile dgr msg masuk. kalo x, konpemmm aku kne blasah ngn usen. haha pastu aku n da geng, gerak p kt tapak bbq... tym ni si usen konon2 bwk lisa p st.bus. die ckp nk tggu abang usen dtg. lisa plak mmg da mooddyyyy gila ngn usen.

makhluk2 yg menjayakan majlis

inilaa mangsa wakenabeb. 

tp suprise ni xberjaya sgt sbb makcik ni not in good mood tym tu. bile diorg berdua smpai kt tmpat bbq tu, lama gila nk tggu diorg kuar dari kete. mungkin si usen tu kene pujuk lisa ataupun mungkin usen kne marah ngn lisa. hahaha 

happy 22th birthday darling! sodaaaappp cupcakes ni

with my rumet. sile abaikan bontot di blakang tu ye. diorg tgh sibuk bkr ayam dlm gelap.
p/s: ade sesiapa igt baju aku pkai ni?

ce teka ce teka yg mne usen? yg baju kuning tu. muka ala2 pelakon tp aku lupe nma pelakon tu. 
mmg terbaek lah planning dia.

act aku da gtaw pakcik tu suh wt acara baling tepung n kunyit tp dia xsetuju sbb tkt rmbut lisa rosak. huhu syg btol die kt lisa. xpe lisa, ko jgn igt ko da tlepas.. kt blik aku ni byk paket lg tepung. tgh tggu masa je ni. :)

3 comments:

tengku nod said...

bpo puluh ya cupcake tu? mu bli mano? shumel laaa

mira said...

xtau la bpo hingget. sumo drp a-z adalah idea usen. cupcakes tu pom dio yg tepoh

siti habsah said...

epi burfday k.lisa.....hahaha.....:)