Pages

Friday, February 25, 2011

the saddest video ever

video

Ya Allah,
Sahabat saya tak seperti sahabat Nabi saw,
Sahabat Nabi setia di sisi,
Sahabat saya datang dan pergi.

Ya Allah,
Sahabat ketawa, saya gembira,
Sahabat sayu, saya syahdu,
Sahabat layu, saya pilu,
Sahabat cemerlang, saya gemilang.

Ya Allah,
Kawan saya, sahabat saya,
Rahmati kami meniti usia,
Terpisah kami di alam nyata,
Temukan semula di taman syurga.

Ya Allah,
Sahabat saya, buah hati saya,
Mesra kami penawar duka,
Rindu kami menambah cinta,
Rajuk kami membuah ceria.

Ya Allah,
Silaturrahiim kami, ukhwah fillah,
Bermusuh kami, na`uzubillah,
Berpisah mati, inshaAllah,


akan selalu kukirimkan doa buatmu sahabat

Wednesday, February 23, 2011

chocolate fair UTM

hari ni ade book n choc fair kt utm. 
td pas clas trus g dewan sri iskandar.. sembangat!
pdhalnya ada event yg lg penting drp ni..

smangat btol makcik ni pilih choc. tp last2 xbli pon..
komen aku psl event ni: xbest pon sbb i tot diorg jual choc yg best2 mcm cadbury, ferrero rocher, daim etc
tp rupanya homemade choc shja.. huhu

dan pd masa yg sama jgk ade career fair kt Rumah Alumni UTM.
tp memandangkan aku xsempat nk edit resume, jd aku xg pon event ni td.
dan sekarang aku menyesal gila xg sbb Rohm Wako pon ade td.. grrrr!
hopefully career fair 2minggu lagi, Rohm Wako ada lg. huhu


p/s: 'walaupun kamu tidak mampu bertegur sesama kamu oleh kerana ego dalam diri kamu, cuba lah memaafkan dan mengirimkan salam kepada hamba allah yang lain...kerana salam itulah pengerat silaturrahim' (Alias, 2010)

23022011

tahun lepas 23/2/2010, around 8am :
mir: mu duk wt gapo?
aku: tido. bkpo?
mir: ...........
aku: bkpo?
mir: bake mati pg td..

hari ni, 23/2/2011. 
kejap je da setahun.
al-fatihah bake.
smoga bake tenang di sana..

i miss everything bout u



Monday, February 21, 2011

one fine monday

hamboihh melampau betul la ajk2 yg gantung poster ni. agk2 la wei nk gantung rendah cmni..nk jalan pon susah kot. (bajet diri sndiri tinggi sangat)

pilihanraya kali ni xbest pon sbb aku xdpt cabutan bertuah..muahaha kalo taun lps, aku bertuah dpt mug sejibik. taun ni rumet aku je yg bertuah, makcik tu dpt beg jusco yg penuh makanan. ok la tu kan, pasangan rumet yg bertuah. korang kalo nk undi, korang juz pangkah je ataupun tgk dia kewibawaan calon? kalo aku, aku men pangkah je sape2 pon.. xde masa nk tgk muka calon. atau dgn erti kata yg lain, aku xtgk paras rupa la. ade certain ppl, diorg pangkah yg hensem n lawa je. haha no wonder la ade kolej kt utm ni, diorg hantar wakil yg ada rupa utk jadi calon. kalau muka berjerawat cam aku ni, jangan mimpi la nk jadi calon. ngeh2 hellleehh korang vote yg hensem2 pon, xde pekdah pape pon.. time berkempen bukan men lagi nak wat tu laa nak wt ni laa, tp bila da menang, HAMPEH! 

bersungguh gila gantung poster.. 

bajet boleh menang la kalo wt besau cmni?
(copy from fb tuah mohd bakheet. hehe )

kalau tgk kt fesbuk, rmai gak yg berkempen dlm tu.. menyampah pon ada. huhu tp kempen pilihanraya utm xde la smpai seteruk kempen pilihanraya UM. perghhh dasyat gila kot! mengalahkan kempen pilihanraya umum la pulak. sape nk baca bleh picit sini. aku amik daripada blog suya. hehehe jnge mrh suya!

pic ni tym jumpa supervisor td. yg tgh2 tu la supervisor ktorg. aku n ajim smpai kena duduk ats lntai sbb bilik dia xckup krusi. ngeh2

cakap pasal fyp, aku ada terkilan ngn sorang mmbe aku nih. almost everyday aku tnya dia cne progress fyp dia dan ade jgk aku tlg dia sket2.. tp dia langsungg xnk amik tau psl progress fyp aku. bukan la nk menagih simpati kat mmbe aku ni, tp aku terkilan ngn prangai dia. aku bukan la mengharap sangat ko tau psl fyp aku, tp as a fren, at least tanya laa kan. even ko tanya sekali je, dah ckup utk buat aku terharu kot. aku penah sms dia n gtaw aku tension psl fyp. then dia reply, gtaw progress fyp dia je. langsung xtnya knape aku tension. TERKILAN! sebabnya aku n dia agak rapat gak laa. dua2 pon tgh struggle ngn fyp skarang ni. lain la kalau kau xamik fyp lagi sem ni. tu lain cite..sbb orang yg xamik fyp lg xkan tau betapa deritanya orang yg amik fyp. kan? 

Saturday, February 19, 2011

test fever

dua minggu ni adalah minggu demam test..daripada tadika smpai la da besar ni, hidup kite xabes2 ngn test aka exam kan? aku paling benci exam sbb aku ni pemalas, jd sgt malas nk study utk test. nak2 kalo sbjek menghafal, mmg hazab ok nk study. aku still ingat lagi dulu tym spm paper biologi. malam before exam, orang lain tgh pulun study. tp aku tgh pulun nangis sbb takut xtau nak jwab ape paper bio esok. mmg kena mrh kaw2 ngn bapak aku mlm tu sbb dia ckp aku xnak berusaha langsung utk paham biologi. dan untuk itu, i hate biology. kalau aku nk salahkan cikgu yg ajar bio aku bleh x? hak3 mintak ampun cikgu... tp 4 me, peranan cikgu adalah sangat2 penting. dulu masa form4, aku tusyen ngn sorang cikgu biologi from sekolah asrama penuh tp aku lupa nama cikgu tu. seriously best gila dia ajar. no wonder masa form4 stiap kali exam, aku dpt A utk paper bio. tapi bila da form5, aku da xtusyen ngan cikgu tu n cikgu kat skolah plak xbest. jadi xpelik aku slalu dpt C utk paper bio and masa spm pon dpt C jgk. ngeh2

sama jgak kt universiti. peranan lecturer is important walaupun aku tau most of lecturers nak suh kita berdikari and berusaha sndiri utk dapatkan ilmu. ibarat cmni la, kalau ko lapar then pndai2 la korang cari makan sndiri. kalau xde duit nk beli nasi, pndai2 la korang cari duit utk dapatkan sesuap nasik. sama juga ngn belajar, kalau ko xpaham, pndai2 la ko usaha sendiri smpai paham. tp aku ni jenis pemalasss! kalau da study sndiri tp xpaham, terus rasa nk giv up. xde inisiatif utk g jumpa lect and tanya lect. honestly 4tahun aku blaja, xpenah skali pon aku g jumpa lect kt bilik and ask them tentang topic yang aku xpaham.

short notes utk advanced manufacturing

last thursday aku ada test advanced manufacturing. subjek ni mcm senang gak laa sbb bila baca, aku jadi berminat utk terus baca n baca n baca. ececehh.. tp tym test hari tu, aku xleh nk jwb kt bahagian calculation semata2 sbb aku lupa cemano nk tukar from seconds to revolution per minutes (rpm). mcm bangang je rasa.. kerana nila setitik, abes susu sebelanga. huhu

haha ini pula adalah kesan2 akibat pulun study smpai xtido.

two tests down and two more to go. next week ada test project management and economic engineering. harap2 dua test akan datang ni aku dpt perform dgn best. wish me luck guys!

ini adalah lawak okeh. nak je aku reply 'iyupp. kenapa? nk blaja nyanyi dgn papa sy ke?'

Lupakan orang yang xsudi

Memanglah sukar untuk melupakan seseorang yang kita cintai sepenuh hati. Tiada seorang pun manusia yang akan dapat semua yang diingini di dalam hidupnya.

Walaupun pedih, tetapi kita sebagai manusia biasa terpaksa menerima dengan hati yang reda. Ajal, maut, jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Cuma cara kita diuji dan menanganinya sahaja yang berbeza.

Jika orang dah tak sudi, jauhkanlah diri daripadanya. Janganlah menyeksa diri sendiri kerana bila kita semakin dekat dengan orang yang kita cintai, kita akan semakin menderita. Anggaplah apa yang terjadi sebagai satu pengajaran.

Mungkin dulu kita pernah menyakiti hati orang lain.Sedarlah apa yang pernah kita lakukan pada orang lain walaupun bukan orang yang sama membalasnya pada kita, tetapi balasan daripada Tuhan tetap ada dalam pelbagai cara. Mungkin dengan cara ini sahaja dapat menginsafkan kita supaya tidak mempermainkan perasaan orang lain pada masa depan.

Kadang-kadang kita rasa, inilah cinta kita yang sejati. Tetapi kita hanya sedar selepas kehilangan orang yang kita cintai. 

Oleh kerana ego terlalu tinggi kadang-kadang susah untuk kita menerima hakikat bahawa kita sudah tidak dicintai lagi. Merasakan kita masih dicintai kadang-kadang hanyalah andaian serta mainan perasaan untuk menyedapkan hati sendiri.

Semua yang berlaku adalah ujian Tuhan. Jangan ikutkan perasaan kecewa, walaupun tiada jodoh, berdoalah semoga dia hidup bahagia walau dengan siapapun dia bersama. Itu pun salah satu cara menunjukkan rasa cinta kita kepada seseorang. 

Kita tidak mampu untuk menolak takdir yang telah ditentukannya. Berserahlah pada Yang Maha Esa, itulah yang sebaik-baiknya



p/s: copy from here

Wednesday, February 16, 2011

16022011

1)first and foremost, happy birthday mohd amiruddin fikri bin haji yaakob. Wishing you all the great things in life, hope this day will bring you an extra share of all that makes you happiest. may Allah bless u.

2)malam td test heat transfer. ya Allah, rasa mcm nk bakar je kertas soalan tu. seriously xleh jwb langsung. soalan dia simple sgt tp xtau nk solve cmne. even open book test tp langsung xmmbantu. kalo tau cmni baik xyh bwk buku, wt penat je bwk buku tebal2. huhu 


td chat ngn senior aku. hari tu mamat ni da pesan suh tukar section, tp aku xtukar pon. skg da jd cmni br nk kalot. huk2 

3) i love this quote "we are afraid to care too much, for fear that the other person does not care at all" -Eleanor Roosevelt.

Tuesday, February 15, 2011

birthday heliza beb!!

sama x? sama x? hahaha
p/s: pic heliza tu aku amik drp fanpage heliza

ok sbnrnye bkn nk ckp psl birthday heliza. ak xtau pon bile birthday heliza.
ni nk ckp psl birthday saing aku, raja suhada. perghh bertuah gile dia taun ni sbb cuti umum smpena birthday dia. tp xbertuah sgt sbb mlm ni ktorg ade test. maka selamatlah minah ni, xkena mandi tepung.

happy birthday king!! (ktorg pggil dia king sbb dia anak raja)
semoga panjang umur n murah rezeki
semoga bisnes smakin laku (promot jap:sape nk bli shawl, bleh bkk fb dia kt sini)
semoga sukses2 selalu
semoga hari ini lg baik drp semalam
semoga Allah permudahkan segala urusan ko.

pic mlm td lepas wt video utk birthday gurl. :)

p/s: salam maulidur rasul kpd smua yg bkk blog aku. 

Sunday, February 13, 2011

pencuri ke perompak?

masa tu da nk dekat maghrib. umi tgh masak kt dapur. aku tgh nk tutup tingkap, tibe2 aku nmpk cam de org pkai topeng tgh jln nk masuk umh aku. time ni ade ank jiran aku br nk balik umh dia. aku trus pesan kt dia supaya balik cepat2 n kunci pintu umah. bapak aku plak tgh tgk tv, aiman n miro tgh borak2 dlm blik, adam duk main2 dlm umah. lepas tu aku gtaw abah ade perompak kt luar tp perompak tu xmasuk umah ag. bapak aku da stat panik, aku ni bukan stakat panik, mmg da gelabah gila lah. adik2 n abang aku still xtau lg ade perompak. diorg rilek je lg duk borak2 laa, duk mndi laa, duk main game laa. pastu aku masuk ke dapur n tym ni perompak tu dh ada kt blakang umah tp umi still xtau lg ade perompak. then aku cpt2 suh bapak aku call polis n aku panggil aiman n miro suh kuar dari bilik. mknanya smua tgh kumpul kt dpn tv.. aku pon ckp la kt aiman n miro ade perompak kt blakang umh. si miro ni terus lari masuk dlm blik dia n amik kayu dgn harapan nk g pukul perompak tuh. tp blom sempat ktorg buat pape, perompak tu terus terajang pintu umah n tnpa belas kesian, diorg tembak non-stop kt ktorg. yg paling aku ingat, aku tgk dgn mata aku sndiri bapak aku kne tembak pastu terbaring kt atas lantai. umi aku pon cmtu jgk. darah mengalir mcm air kt lantai umah tu..aku plak sempat tunduk n merangkak masuk dlm blik bila perompak tu tgh tembak bertalu-talu. aku terus kunci pintu n nyorok kt dlm almari sbb tym ni perompak masih duk tembak2 kitorg lagi. masa ni plak adik aku si adam duk ketuk pintu bilik smbil nangis2. aku bleh bayangkan cne perasaan dia..dh la dia kecik lg. aku yg duk dlm blik tu da menggigil takut smpai xde kekuatan nk g bukak pintu. pdhal aku nk sgt g bukak pintu tu pastu peluk adam erat2. at last aku tekad jgk bukak mata sbb xsnggup nk tgk adam meraung sorang2 kt luar bilik tu. bila tersedar je, terus nangis n badan aku menggigil.. mcm bangang kan mimpi cmni? seriously aku xleh bayang cne kalo btol2 terjadi.

13/2/2011,725am. subhanallah, cantek sangat awan pagi td. 

ahad hari ni xyh la berangan nk bangun lambat. kul630 lagi da kena bangun sbb ada oral communication. act budak2 final year utm ni kena amik TECS. aku xigt tecs tu stand for wut tp dia lebih kurang cam muet gak la. ada oral communication n writing. jdnya pagi td ktorg da setel oral communication, just tinggal writing je lagi. haihhh mls btol laa sbb da bape puluh taun aku xwat esei dlm bi. oral communication td ktorg kena kuarantinkan dlm satu bilik yg mna before masuk bilik tu, kena serah dlu handfon kt examiner. pastu ktorg kena duduk la dlm tu smpai la ktorg punya turn. bila da smpai turn kite, ade sorang brader ni akn bwk grup kitorg (4orang 1grup) g clas tutor. kt situ ada 2org pengawas yg akan guide kite. alaaa mcm muet dulu tuu..1mnit utk bce arahan, 1minute utk preparation n 20mins utk cakap-cakap-cakap. da ckup 20mins, bleh balik bilik n sambung tido.

p/s: esok test heat transfer. wish me luck!

Friday, February 11, 2011

printscreen edition

ini baru suku *sigh*
longggg way to gooooooooooooo.. 

nk mintak tlg sgt ngn korang, tolong doakan Allah permudahkan segala urusan fyp aku. bkn aku je, tp smua kwn2 yg tgh struggle ngn fyp. please ye korang. moga2 termakbul doa korang n hnya Allah yg mmpu balas jasa baik korang. :)

td chatting with my practical fwen. mamat ni bdk unimap. perggghh best gila kalo jd student unimap. NC diorg suh luluskan smua dak2 yg tgh fyp. means dat even xsiap lg, tp NC suh luluskan jgk. bukankah itu satu kebahagiaan? inilah kebahagiaan yg dicari-cari selama 4thn ni. kebahagiaan yg xkan dpt diucap dgn kata2. haha  kan best kalo NC utm pon cmni jgk. pernah x terpikir, knape mst ade fyp? sedangkan nt bile kite da keje, jarang sgt yg akan dpt keje related ngn fyp yg da kita buat. bukankah itu satu pembaziran? haha

to those yg da almost finish with ur fyp, xyh la korang berlagak ngn aku. aku tumpang syukur bile korang da hampir siap. aku tumpang happy ngn korang, at least da tau yg korang xyh extend kan? alhamdulillah. tp xyh la nk menunjuk nunjuk. xyh la ckp 'aku da nk siap da..tinggal sket je lg'. drp korang dk berlagak xtentu pasal, baik korang g amik wudhuk n smayang sunat. doakan ktorg yg xsiap2 lg ni.

Wednesday, February 9, 2011

lukenabeb

tett teett (bunyi msg). yup, hset aku 90hingget je. xde bunyi best2 mcm hndfon korang.

"nk cite psl birthday ni. mlm ni kul 9,ko gtaw smua kwn csmate ko. pegi pst kesihatan, plan die jgn g mkn mlm dgn lisa. pastu bile ak kuar ngn lisa, hg g sane dgn kwn2 hg k. tlg jd kan ni k mira. reply msg ak mira."


hahaha punye la smgt mamat nih, siap ckp 'reply msg ak mira'. den tau laa nk reply,xyh la ckp smpai cmtu. pastu dia msg lg:

usen: kalo lisa xde kt blik, ko bleh msuk bilik dia x?
aku : bleh2. aku ade knci blik dia
usen: ok cun. cmni,nt b4 ak kuar ngn dila, ak nk jmpe hg dlu. aku bg ko hdiah then bile lisa kua, ko p ltk hdiah tu atas meja die. ok?
aku: berita paham boss!

nk dijadikan cite, pukul9pm, lisa dtg lepak blik aku smbil tggu usen dtg jmput die. hah sudahhh! cne aku nk kuar jmpe usen kalo lisa kt blik aku. huhu bile usen smpai:

usen: aku da smpai.
aku: weh,lisa kt blik aku. cne aku nk jmpe ko. mst die tnye aku nk g mne kalo ak pkai tdung.
usen: ok jap, plan B.
aku: ko ltk je kt mne2 hdiah tu. nt korg kuar, aku g amik hdiah tu.
usen: cmni, nt aku msg ko 'ok', ko bkk pintu bilik n hdiah tu ade kt depan bilik ko.
aku: ok


sbnrnye aku xphm msg pakcik tu tp aku ckp je ok. ngeh2 pastu bile lisa n usen kuar, then lisa msg aku. die ckp 'ok'. aikkk awat lisa plak yg msg.. aku igt da terkantoi. haha pastu bile aku bukak pintu bilik, tgk2 xde hadiah pon. then xlama pastu, dtg la sorg minah ni bwk hdiah. haha gila ar plan smpai cmni skali. bila da setel, aku reply msg lisa, aku ckp 'done!'. kesengalan berlaku di sini sbb aku reply kt no lisa. haha tp nasib baik si usen tu cpt2 rmpas fon drp lisa bile dgr msg masuk. kalo x, konpemmm aku kne blasah ngn usen. haha pastu aku n da geng, gerak p kt tapak bbq... tym ni si usen konon2 bwk lisa p st.bus. die ckp nk tggu abang usen dtg. lisa plak mmg da mooddyyyy gila ngn usen.

makhluk2 yg menjayakan majlis

inilaa mangsa wakenabeb. 

tp suprise ni xberjaya sgt sbb makcik ni not in good mood tym tu. bile diorg berdua smpai kt tmpat bbq tu, lama gila nk tggu diorg kuar dari kete. mungkin si usen tu kene pujuk lisa ataupun mungkin usen kne marah ngn lisa. hahaha 

happy 22th birthday darling! sodaaaappp cupcakes ni

with my rumet. sile abaikan bontot di blakang tu ye. diorg tgh sibuk bkr ayam dlm gelap.
p/s: ade sesiapa igt baju aku pkai ni?

ce teka ce teka yg mne usen? yg baju kuning tu. muka ala2 pelakon tp aku lupe nma pelakon tu. 
mmg terbaek lah planning dia.

act aku da gtaw pakcik tu suh wt acara baling tepung n kunyit tp dia xsetuju sbb tkt rmbut lisa rosak. huhu syg btol die kt lisa. xpe lisa, ko jgn igt ko da tlepas.. kt blik aku ni byk paket lg tepung. tgh tggu masa je ni. :)

Tuesday, February 8, 2011

february jahat

semalam baru je taip kt previous post psl feb. kan da pesan awl2 jgn timbulkan masalah, tup2 hari ni da muncul encik masalah. awat la susah sgt nk habiskan degree ni. :(

pic ni ptg td, tym tgh tggu nk jumpa SV kesayangan.

aku suka main nyorok2 ngn supervisor. kalo kt fb, bila dia on9, aku off9. bila dia off9, aku on9 balik. hehe kat fac pon camtu gak. kalau terjumpa dia, kalau bleh nk nyorok dlm bag sbb xnk bg dia nmpk. tp kalau ktorg yg nk jumpa dia, dia plak yg men nyorok2 ngn ktorang. comel kan SV saya? (@#$%)

mood: laparrrrrrr..da 2hari xmakan nasi. 

tag tag tag


da byk kali kne tagged ngn makcik nih tp sengaja mls jwb. ni pon jwb ats sbb kesian. ngeh3

5 fakta tentang aku
1) full name: nur amira binti mohammad nasir
2) suka aktiviti lasak
3) insyaAllah bakal grad tahun ni. pray for me!
4) suka buat kerja gila tp aku masih waras.
5) lahir bulan doblas

5 fakta tentang mak bapak:
1) abah: mohammad nasir bin othman ; umi: zalina binti ali
2) both adalah cikgu mikgu
3) kemungkinan besar bapak aku akan tukar tmpat mengajar. haih
4) mak aku da cikgu kt SMKIP 20taun kot..
5) bapak aku garang. hehe

5 fakta tentang besfren:
1) always be there 4 me
2) tegur aku kalo aku wt silap
3) ckp xde tapis2
4) rahsia ku rahsia mu juga. bahahaha
5) kalo aku wt something xgtaw mak bapak, then aku gtaw besfren. at least ada org tau keadaan kita.

5 fakta tentang boyfriend:
1) aku xde bf
2) tp aku harap future husband aku tu baik orangnya
3) aku nk future husband aku mementingkan agama
4) future husbnd aku sekepala dgn aku
5) doa2 kan lah supaya aku dpt jodoh yg baik2. amin

:)

Monday, February 7, 2011

february


dear february,
please be nice to me.
jgn timbulkan masalah ok.
insyaAllah
<3

bbq-ing with love

act kami spupu sbelah mak aku mmg da lamaaaaaaaaaaaa plan nk wt bbq, kiranye wt bbq ngn spupu2 je without mak bapak. time cuti sem hari tu lg plan tp smpai ke sudah xjd. jdnya cuti cny hari tu adik aku plan ngn uncle wt bbq. mula2 plan nk wt umh nenek aku tp xjd plak atas sbb2 yg xdpt dielakkan. pastu plan nk wt kt umh makcik aku plak, tp last minute makcik aku tarik diri. at last wt la kt umah aku.. aku ingatkan plan ni utk spupu2 je tp skali mak aku p call smua adik bradik dia suh join jgk..adoiii spoil btol la.

tadaaa! unik kan? hahaha umh aku mmg da lamaaa gila xwt bbq. 
pikir punya pikir, last2 jd mcm gmbr kt atas. kah2

the foods. tugas aku adalah marinate smua mknn2 kt atas. hehe

agak penat jgk laa sbb smuanye fmily aku yg kne sediakan. drp bli ayam smpai la bsuh pinggan, smuanye fmly aku uruskan. dh la mlm sblm bbq, ktorg tdo kt kampung. balik umh da tghari. kelam kabut nk g bli ayam la, bli sos la (oh ye, aku adalah sponser sos n air. hehe), beli kambing laa etc. 

mkhluk baju hijau adalah abg aku n mkhluk bju merah adalah bapak aku

by the time uncle n fmly aku dtg, die ckp nk tumpang buat smyg hajat ke umah aku smpena ank dia beli kete baru. ada kes ok di sebalik bli kete baru tu. act spupu aku tu keje kt kl, n duk kt condo mne ntah area kl tu. kt parking lot condo tu mmg ade tulis no rumah masing2. makanya korang kne park kete kt parking korang masing2. nk dijadikan cite,one day spupu aku ni slh park kete dia. tiap2 hari dia g keje ngn moto,jdnya kete tu mmg xgerak laa. almost 2 3 days jugak la kete dia duk tersadai kt situ smpai la satu hari ni, dia tdengar bunyi bomba n jiran2 kecoh ckp ade kete terbakar. spupu aku yg tgh tdo turun la bwh nk tgk kete yg terbakar tu n terkezuttttt gilaaaa bila dia tgk kete dia yg terbakar! cina tuan punya parking tu bengang kot spupu aku xalih kete smpai tergamak nk bakar kete. cina tu xtau siapa punye kete, dats y dia xleh nk pegi rumah spupu aku suh alihkan dia punye kete. benda da nk jd kan..nk slhkan cina tu pon xley gak n kalo pikir logik,mmg slh spupu la kan. tp ade jgk hikmah di sebalik kete dia kena bkr. dia ckp kalo jual kete tu mungkin dpt dlm 12k saje. tp bila dia claim insurans, dpt la 15k. see, ade hikmah di sebalik setiap kejadian tu kan.

kaum adam sahaja yg smbhyang hajat. hehe

spupu aku yg gemok pkai baju belang2 tu la pemilik kete yg kena bakar.dh la bulan 3 ni dia nk kawin. huuu mmg dugaan btol lah.

all in all, bbq kali ni xbest sgt sbb xckup korum. bbq kt kampung Tumpat lg bessstttt. terbaik lah yg tu
:)

Saturday, February 5, 2011

its her birthday!


Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan adila nalisa
Allah selamatkan kamu.................

May Allah bless u
Semoga berjaya dunia akhirat
Semoga dimurahkan rezeki
Semoga hari ini lebih baik drp semalam
Semoga kucing xkencing lg kt kasut n baju awok
Semoga jd makcik yg baik n penyayang. jgn garang2 k :)

Thanks byk2 ats pertolongan n jasa ko selama ni.
aku mmg xmmpu nk balas. 
tp doa aku sentiasa iringi setiap langkah ko.hehe

p/s: mlm td da sms mkcik ni. terharu gila bile dia reply cmni 'semoga awk dpt smbung master tahun ni'. amiiiinnnn semoga doa birthday gurl dimakbulkan 

Tuesday, February 1, 2011

terribly sad

hari ni bgn pagi, tkejut tgk bnde ni ade atas meja:

sedih kot. it reminds me of u.. :(
smpai bila nk jadi cmni?